Полезни съвети за пътуване до Закинтос

Като основна трудност може да се отбележи шофирането в град Занте, където трафикът е изключително натоварен, а пътищата са тесни, с коли, паркирани от двете страни. За тези от вас, които ще предпочетат самостоятелното придвижване, трябва да се нагласите, че шофирането в Закинтос е малко стресиращо, но не прекалено трудно и повечето от пътищата са в добро състояние. Не я забравяйте, защото все ще ви се наложи да се движите с лодка. Не забравяйте, че гърците карат от дясната страна на пътя, подобно на САЩ и Канада. В центъра му се намира кораб, заседнал по време на буря през 1980 г. Ако планирате да посетите остров Закинтос, е важно да знаете някои полезни съвети, които ще ви помогнат да се насладите на пътуването си. Колко време да останете на остров Закинтос? Остров Маратониси – малък остров близо до южния бряг на Закинтос. Слънцезащита – Закинтос е остров с много закинтос слънце, затова не я забравяйте! Закинтос е много популярен туристически дестинация, затова е важно да резервирате настаняване предварително, за да избегнете разочарования. Пещерата със скрити съкровища (Маравелия) – тя се намира на брега близо до плаж Навагио – и можете да стигнете до там само с лодка. Как да се придвижвате на остров Закинтос?

Основният начин за придвижване на остров Закинтос е използването на автомобил. Проучете предварително за отзивите и цените, за да резервирате най – добрата услуга на бюджетна цена за вашата Закинтос почивка. Хотелска резервация – резервирайте своето посещение предварително – ако планирате посещение на остров Закинтос чрез туристическа фирма – чудесно, тогава няма за какво да мислите, но ако ви предстои самостоятелно пътуване, то тогава е добре да помислите за всички детайли. Ако не планирате да наемате кола, можете да използвате обществен транспорт, за да се придвижвате на остров Закинтос. Вода: Водата от чешмата в Закинтос се предполага, занте закинтос че е безопасна за пиене, но няма добър вкус. Имайте предвид, че този плаж става много претъпкан от туристи и множество лодки са накацали във водата. По-добре е да пиете бутилирана вода, която е евтина и може да се намери във всеки минимаркет. За най- големите забележителности и за да се полюбувате на гръцките плажове ще ви трябват поне 4 дни, в идеалния случай – една седмица! Освен това, когато искате да наемете лодка на пристанището също трябва да платите кеш. Сини пещери – Това е група от малки пещери в северния край на остров Закинтос, до които се стига с лодка от пристанището Агиос Николаос.

Можете да посетите остров Маратониси на полудневна обиколка от пристанище Кери заедно с други забележителности като пещерите Кери или е възможно да вземете такси с лодка от близки места като плажа Лаганас. Скалите Мизитрес – Това е едно от най-зрелищните и подценявани места в Закинтос, с драматични бели скали и малки плажове. Това е само едно от прекрасните места в Гърция! Ако не сте с организирана екскурзия от агенция, а пътувате соло, имате няколко варианта – можете да наемете самостоятелна лодка, да се присъедините към споделена обиколка на едно от многото пристанища на острова, или да резервирате туристическа обиколка онлайн. Манастир Агиос Георгиос Кримнон – намира се по пътя за плажа Навагио. Единственият начин да стигнете до плажа е чрез лодка. Водоустойчива чанта – за да бъдат вещите ви защитени. Оборудване за гмуркане – ако вашата Закинтос почивка ви предстои и искате да се насладите на подводни изживявания, не забравяйте да го вземете със себе си. Пещерите Кери – обикновено се посещават на полудневна обиколка с лодка, която включва остров Маратониси и понякога скалите Мизитрес. Най-доброто време за посещение на остров Закинтос е от началото на месец май самолетни билети до закинтос края на месец октомври. Този известен плаж на корабокрушенци е това, което поставя остров Закинтос като топ локация, популярна сред туристите.

Има гледка и ресторант на скалите отгоре, наречен Keri Lighthouse Restaurant. Има много хотели, апартаменти и вили, които можете да изберете, в зависимост от вашите нужди и бюджет. Има автобусни линии, които свързват различните градове и селища в района. На острова има много компании, които предлагат коли под наем. Западната част на острова е сравнително по-планинска, така че ще минете през стръмни участъци с много завои. Бреговата ивица на Закинтос е зашеметяваща и много от уникалните забележителности на острова са там и може да ги обиколите с лодка. Част от острова е защитено място за размножаване на морски костенурки карета. Ранните месеци през пролетта и есента могат да бъдат страхотна идея за посещение на закинтос, ако искате хубаво време и плажове без тълпи от туристи. Закинтос е един от най-вълнуващите гръцки острови, който привлича туристи от цял свят всяка година. Ето какво трябва да знаете преди да поемете към своята Закинтос почивка! Най-доброто време за вашата Закинтос почивка? Какво да вземете за вашата Закинтос почивка? Закинтос, но все пак е добра идея да носите пари в брой – в евро.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *